Propiedades das grosellas

As Grosellas conteñen:
-Vitaminas: C , A e E.
- Minerais: Potasio, Magnesio, Calcio e Ferro.
Outros: Acido Cítricos, Acido Málico, Acido Oxálico, pigmentos naturais (antonianos e carotenoides)=Antioxidantes. Taninos.
Ten propiedades beneficiosas para:
- Resistencia ás infeccións
- Anemia ferropática.
- Problemas de transito intestinal, estreñimento (gran poder laxante)
- Hipertensión.
- Transmisión e xeración do impulso nervioso e muscular.
- Anticanceríxeno.
- Problemas cardiovasculares e dexenerativos.
- Embarazo, lactación.
- Gota.
- Reforza o sistema inmunolóxico, formación de anticorpos. Reforza as defensas e produce glóbulos vermellos e brancos.
- Celiaquía.
- Antiinflamatorio.
- Astrinxentes, se as baias están verdes.
- Pel, dentes, ósos.
- Laxantes, Tónicas e depurativas, se as baias están maduras.
- Colesterol.
- Tensión.




Sistemas inmunitario e nervioso central máis fortes. Para as mulleres, alivio contra posibles síndromes premenstruais, entre os cales se atopan as migrañas e os calambres menstruais. Tamén fortalece o corazón e mellora a circulación sanguínea en ambolos sexos, reducindo os niveis do colesterol malo no sangue que poderían obstruir arterias importantes.
Probablemente, a isto débese que os esquimais coman tantas baias como as grosellas coas súas variedades de carnes grasosas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario